Varde Handel - Jul i Varde
JUL I VARDE

NISSERNES BY

VI HAR NORDEUROPAS

STØRSTE NISSEHUE

Ved julemandens vækning - lørdag før 1. søndag i advent -  er Nordeuropas STØRSTE NISSEHUE monteret i ca. 20 meters højde på spiret af det gamle Rådhus. 

Nissehuen kan ses på flere kilometers afstand, for den er 7,95 meter høj og 24 meter i omkreds.

Både nissehuen og de 300 Varde nisser er med til, at sprede en helt unik julestemning i byen. 

(Julesponsor på nissehuen - Jyske Bank).


SE GALLERI
Grafik - Nissehue
Jul Bg Hue
Grafik - Frellonisserne
I DECEMBER KAN DU MØDE

FRELLO-NISSERNE

Vardes lokale kunstmaler Otto Frello har for år tilbage tegnet et juleunivers bestående af en stor flok nisser, kaldet Frello-nisserne.

Otto Frello, TROEDE efter sigende ikke på nisser. Han VIDSTE nemlig, at de fandtes.

Frello-nisserne i Varde er sande ambassadører for julemagien og minder os om vigtigheden af at sprede glæde og kærlighed hele året rundt.

Derfor vil du i løbet af december møde vores helt egne Frello-nisser rundt i byens gader.

Frello-nisserne er kendt for deres spidse nissehue, med en lille kvast i toppen. 


GALLERI
Jul Bg
VI TÆNDER 43.000

JULELYS I VARDE

I Varde indre by er der cirka 43.000 pærer fordelt på 364 kæder med 120 pærer på hver kæde. De er igen fordelt på cirka 50 portaler med stjerner. Dertil kommer julelys i træerne på Skansen og torvet.

Hver kæde á 120 lys bruger 7 watt i døgnet (364 x 7 = 2548 watt = 2,548kwh.) Så når julebelysningen er tændt, bruger den sammenlagt 2,55 kWh pr. time. Det svarer cirka til et forbrug som en kaffemaskine der står tændt i én time. 

Julebelysningen i Varde tændes ved en stemningsfyldt lysfest i oktober/november. I den mørke tid kaster lysene en autentisk og magisk stemning over byens butikker, caféer og restauranter.

Julelysene plejer at blive tændt kl. 05.00 om morgenen og slukkes igen sen aften. 

Varde Handel betaler for køb, opsætning, nedtagning samt reparation af julebelysningen. Varde Kommune har udgifterne til drift. 

 


JULE GALLERI
Grafik - Julelys
Bgjul22
Grafik - Julemanden vækkes
VI VÆKKER

JULEMANDEN I VARDE

Vi har brug for din hjælp!

Hvert år står vi med et "lille problem". Julemanden sover tungt og godt oppe under den kæmpe store nissehue på rådhuset.

Det kribler og krabler i hans juleskæg - men alligevel er han faldet i så dyb søvn, at end ikke Frellonisserne  selv kan vække ham!

Vi har forsøgt - derfor har vi brug for jer!

Kom og hjælp os med at vække julemanden, så der bliver liv og julestemning i Varde nissernes by.

Julemanden vækkes altid lørdagen før 1. søndag i advent (se programmet under begivenheder)


JULE GALLERI
Bgjul
VARDE ER NISSERNES BY MED

300 HÅNDLAVEDE NISSER

Siden 1970'ene har målet været, at Varde skal være kendt som "nissernes by". Derfor begyndte man at hænge nisser op på byens mure og tage. I dag er der godt 300 håndlavede nisser - en helt UNIK samling.

Varde Nisselaug står for produktion og reparation af de populære nisser, der hver især har deres særlige julehistorie. Og nisserne har selvfølgelig også faste pladser i bybilledet.   

Hvert eneste år - helt sikkert inden første søndag i advent - er nisserne på plads i byen.

Varde Nisselaug består af en flok nisseglade pensionister, der mødes én gang om ugen i den hemmelige nisselade for at producere nye nisser og reparere de lidt ældre nisser. 

Et besøg i den hemmelige nisselade kan måske arrangeres. Kontakt julenissen i Varde Handel


JULE GALLERI
Grafik - Nissehue
Jul Bg3
Grafik - Postkasse
SEND ET BREV TIL

JULEMANDEN

Den store, gamle jule postkasse står selvfølgelig på Torvet i Varde i hele december måned. Frello-post-nissen af første grad søger for at julemanden får ALLE de breve, som børn og voksne sender til ham. Varde er nissernes by - og vi har en helt særlig forbindelse til julemanden. 

Så send et brev til julemanden - måske går magien i opfyldelse og du får det, du ønsker dig aller mest...

 


JULE GALLERI
Jul Bg2

FØLG VARDE HANDEL PÅ FACEBOOK

På Facebook kan du følge med i vores seneste opdateringer. Vi holder dig løbende orienteret om Late Nights, hyggelige markedsdage, musik i byen, juleevents, kulturelle begivenheder og meget mere. Desuden præsenterer vi dig løbende for miniportrætter af Varde Handels medlemmer - det er nemlig medlemmerne, der holder byen kørende.

Vi ønsker også at høre fra dig! Uanset om du er medlem eller ej - del gerne dine egne oplevelser, billeder og minder fra Varde med os.

Følg Varde Handel - giv os et like - en kommentar - del. Dermed bidrager du til et aktivt online fællesskab, der både gavner og styrker promoveringen af Varde.